2022 HUBUBAT ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI

2022 HUBUBAT ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI

 

Ülkemizde hububat hasadı Mayıs ayı ortasında lokal olarak başlamış olup bugün itibariyle yaklaşık 5 seviyelerindedir.

 

2022 yılı üretimimizin buğdayda geçen yıla göre 10,4 artışla 19,5 milyon ton, arpada ise geçen yıla göre 48 artışla 8,5 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir (TÜİK)

 

ALIM FİYATI (TL/TON) MAKARNALIK BUĞDAYLAR MAKARNALIK BUĞDAY (2.Grup) 6.500 (TL/TON) DÜŞÜK VASIFLI MAKARNALIK BUĞDAY 6.250 (TL/TON) EKMEKLİK BUĞDAYLAR SERT EKMEKLİK BUĞDAY (2.Grup) 6.050 (TL/TON) DİĞER EKMEKLİK BUĞDAY (2.Grup) 6.025 (TL/TON) DÜŞÜK VASIFLI EKMEKLİK BUĞDAY 5.975 (TL/TON) ARPA-ÇAVDAR-YULAF-TRİTİKALE (2. Grup) 5.500 (TL/TON)

 

Not: Yukarıdaki fiyatlara Bakanlığımızca ilave olarak ödenecek olan buğdayda 1.000 TL/Ton, arpada ise 500 TL/Ton Hububat Alım Primi dâhil değildir. Sert Ekmeklik Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir.

 

Bu şekilde 1. Grup Sert Ekmeklik Buğday fiyatı ton başına 6.150 TL olacaktır. Makarnalık Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Makarnalık Buğday fiyatı ton başına 6.600 TL olacaktır. Arpa fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat uygulanacaktır.

 

Bu şekilde 1. Grup Arpa fiyatı ton başına 5.600 TL olacaktır. Ayrıca üreticilerimiz, Bakanlığımızca verilen mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecektir. Üreticilerimizin Dikkat Edeceği Hususlar; TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için; ÇKS bilgilerini güncellemeleri, Randevularını mutlaka almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri, Anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, Lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları, Ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi, gerekmektedir.

 

Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden (www.tmo.gov.tr), TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından 312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir. Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.