Bafra'da engelli ve engelli annelerin günü kutlandı

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen yemek programında yaptığı açıklamasında;” Anayasamızda tez avantajlı gruplar olarak belirtilen, bu toplumun katmanlarının pozitif ayrımcılığa tabi tutulması açıkça hükümdür. Bu düzenleyici işlevinin ismi ana olması, biz Türklerin anneye ne kadar önem verdiğinin göstermesi açısından çok önemli, Çünkü ana bizim için doğurganlığın, bereketin bir otoriterin simgesidir. Anne her zaman verir, anne her zaman vicdan sahibidir. Anne her zaman toplumla empati kurmayı öğretir. “ Dedi.

 

Bu vesile ile anneler bize ne kadar önemli ve değerli husus olduğunu Türk kültürünü bizlere yansıtmış olduğunu söyleyen Kaymakam Ertürkmen,” ismini de bizlere Anayasamıza “ana” kelimesini ekleyip bunu taçlandırmış olduğunu düşünüyorum.” İfadesini kullandı.

 

Kaymakam Ertürkmen," Engelli bir çocuğun annesi olmanın zorluklarını sizlerle beraber iyi biliyorum. Sizlerle beraber çok daha iyi gözlemliyorum. Çok büyük şefkatlilik içerisindesiniz. Çok zorluklar çekiyorsunuz. Sizlere bir nefes ola biliyorsak ne mutlu bize, Bafra’nın engelliler noktasında daha yaşanabilir bir belde olması noktasında, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile hem engelli haftanızı hem de tüm engelli bireylerimizin annelerinin gününü kutlarım.” Şeklinde konuştu.

 

Programa, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Murat Öner, siyasi parti temsilcileri, daire kurum amirleri ve engelli bireylerin aileleri katılım sağladı.

 

Özel çocuklarla ile etkinlik Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde devam etti.