Bafra'da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Mobil Trafik Eğitim Tırı ile Yürütülecek Eğitim Faaliyetlerine İlişkin Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında, Bafra Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından, ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak gösterildi.

Trafik Başkanlığı tarafından ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik teorik ve uygulamalı trafik eğitimleri gerçekleştirmek üzere tasarlanan "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ile ekipleri, Alaçam, Yakakent ve Bafra’daki eğitimlere katılan öğrencilere trafik kuralları anlatıldı.

İlçede iki gün boyunca verilecek eğitimlerde, İlköğretim çağındaki öğrencilere, sokak ve cadde üzerinde trafik ışıklarının bulunduğu yerde nasıl hareket edilmesi gerektiği, emniyet kemerinin önemi gibi kurallar uygulamalı olarak gösterildi.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner,” Ailenizin kullandığı araçların, önüne yaşınız gereği oturmayacaksınız, araçların arkasına oturup, emniyet kemelerinizi takıp güvenli bir yolculuk geçireceksiniz.” Diyerek uyarılarda bulundu.

Eğitimlerin sonunda öğrencilere, trafikle ilgili “boyama kitabı ile kırmızı düdük “ trafik polisleri tarafından dağıtıldı.